Emilisse

Eind september kneep ik ertussenuit voor één dagje naar Zeeland samen met onze hond Hugo voor een strandwandeling. De perfecte gelegenheid om een tussenstop te maken in de Emilisse Brouwerij. Wat een prachtig gebouw, met verzorgd terras en grote tuin.

Binnen ontdek je het volledige aanbod van Emilisse en reflecteert de zon in de brouwketel die zeer centraal in het gebouw staat.

Omdat het een prachtige dag was en ik de hond bij me had, heb ik me buiten om het terras gezet. Terwijl Hugo zich amuseerde in het grote grasveld, bestelde ik iets om te eten – een lekkere salade met Pekingeend – en om te drinken uiteraard. Ik koos voor een simpele maar degelijke Oerpils. De perfect dorstlesser bij zo’n ontzettend warm weer. Na de lunch nam ik bij wijze van dessert nog een Blond IPA.

Toeval of niet, maar een week na mijn bezoek aan het Emilisse restaurant en brouwerij kondigde de brouwerij haar overname aan. In oktober 2016, na het vertrek van de huisbrouwer, werd Emilisse overgenomen door Slot Oostende. Ik kijk er al naar uit welke nieuwigheden hier zullen uit voortkomen.

Geef een reactie

Top