U bent hier
Home > Toogpraat > Opnieuw leven in de stadsbrouwerij van Maastricht

Opnieuw leven in de stadsbrouwerij van Maastricht

Er komt opnieuw leven in voormalige brouwerij ‘De Ridder’, want de stadsbrouwerij gevestigd langs de oevers van de Maas in Maastricht heropent onder een nieuwe naam. Vanaf heden zal de brouwerij verdergaan als ‘Stadsbrouwerij De Maastrichter Maltezer’. Op donderdag 23 augustus vindt na ruim 16 jaar inactiviteit de grote heropening plaats.

De brouwerij is vooral gekend om zijn Ridder Pilsner, die er sinds 1857 gebrouwen werd. Ook na de overname door Heineken in 1982 bleef de pils een vaste waarde, samen met de Wieckse Witte die in 1988 geboren werd. Uiteindelijk besloot Heineken om in 2002 de deuren te sluiten.

Na 16 jaar zal er opnieuw Maltezer gebrouwen worden volgens het oude recept door brouwer Sander van der Scheer. Ook zullen er op termijn nog enkele andere bieren ontwikkeld worden. Maar er is meer dan alleen bier, want een heel team werkt mee aan het totaalconcept dat de stadsbrouwerij vanaf nu zal zijn. Zo is er Brasserie De Maltezer met proeflokaal en maar liefst 16 tapkranen, bierwinkel ‘The Hoppy Brothers’ en zullen rondleidingen in de brouwerij mogelijk zijn.

Meer informatie over Stadsbrouwerij Maastrichter Maltezer kan je hier vinden.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top