U bent hier
Home > Food pairing > Tartaar van tomaat en avocado met grijze garnalen en peterseliecoulis en Troubadour Blond

Tartaar van tomaat en avocado met grijze garnalen en peterseliecoulis en Troubadour Blond

Tartaar van tomaat met grijze garnalen en peterseliecoulis

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • een paar blaadjes kervel
  • een stukje ciabattabrood
  • 2 avocado’s
  • een halve sjalot
  • 4 tomaten
  • 1 bussel platte peterselie
  • 100 gr spinazie
  • 1 bussel waterkers
  • een snuifje bicarbonaat
  • 250 gr ongepelde grijze garnalen
  • olijfolie
  • dragonazijn
  • peper
  • zout
  • boter
  • balsamicoazijn

Bereidingswijze

  • Pel de garnalen.
  • Doe ijsblokjes in een grote kom met koud water.
  • Breng water aan de kook met een snuif bicarbonaat. De bicarbonaat in het water en de chlorofyl in de spinazie zorgen ervoor dat de coulis mooi groen wordt.
  • Kook de waterkers met de spinazie en de peterselie kort in het water. Schep de groene kruiden en groenten in het ijswater en laat afkoelen.
  • Emondeer de tomaten. Maak een kruis in de onderkant met een scherp mes. Dompel ze in het kokende water en leg ze ook in het ijswater.
  • Pel de tomaten. Snijd ze in vier en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees van de tomaten in kleine blokjes (brunoise).
  • Pel en snipper de sjalot heel fijn.
  • Pel de avocado en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in brunoise.
  • Meng de tomaten met de avocado’s en de sjalot. Doe er een scheut olijfolie en een beetje dragonazijn bij. Breng op smaak met peper en zout.
  • Doe de groene groenten en kruiden met een scheutje olijfolie in de blender en mix. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel een scheutje water toe als de coulis te dik is.
  • Verwarm een scheut olie en een klontje boter in de pan. Snijd de ciabatta in kleine stukken en bak de croutons.
  • Doe een scheutje balsamico-azijn bij de croutons. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Giet de coulis op een bord en wrijf het een beetje open met de bolle kant van een lepel.
  • Zet een dresseerring in het midden van de coulis. Schep er de salade in.
  • Leg de garnalen op de tomaten. Haal de dresseerring weg.
    Werk af met blaadjes kervel en croutons.

Bierpairing: Troubadour Blond (6,5%) – The Musketeers

troubadour-blond-the-musketeers

The Musketeers is een bierfirma uit Ursel die in samenwerking met de Proefbrouwerij bieren brouwt sinds 2000. De Troubadour Blond was het allereerste bier van The Musketeers. In 2010 behaalde de bierfirma met dit bier een gouden medaille tijdens de World Beer Cup in Chicago in de categorie ‘Belgian-Style Blonde Ale or Pale Ale’. Ondertussen ontwikkelende ze al een hele line-up binnen de Troubadour-reeks. Zo is er vandaag naast de Troubadour Blond, ook Troubadour Obscura, Troubadour Imperial Stout, Troubadour Magma, Troubadour Spéciale en Troubadour Westkust.

De Troubadour Blond heeft een zeer frisse fruitigheid. Deze frisse fruitigheid werkt complementair met de frisheid van dit gerecht. Deze frisheid werkt ook dorstlessend en is daarmee ideaal om het zoute-ziltige van de garnaaltjes weg te werken. De bitterheid van het bier is ook krachtig genoeg om de lichte vettigheid van het gerecht weg te doen spoelen. Het zoet-zure van de salade is ook mooi aanvullend met het lichte zuurtje en de moutige zoetheid van het bier.


Recept gebaseerd op tartaar van tomaat met grijze garnalen en peterseliecoulis.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top