U bent hier
Home > Toogpraat > BXLBeerFest is terug met tweede editie

BXLBeerFest is terug met tweede editie

 

Na een eerste geslaagde editie vorig jaar, is het dit jaar aftellen naar de tweede jaargang van BXLBeerFest. Volgende week is het zover, want op zaterdag 25 en zondag 26 augustus palmen een 60-tal brouwerijen één van de hallen van Tour&Taxis in om ons te laten kennismaken met hun beste brouwsels.

Maar liefst 13 verschillende landen van binnen en buiten Europa zullen vertegenwoordigd zijn tijdens BXLBeerFest. Zo kunnen bezoekers bieren proeven uit Scandinavië, Amerika, Engeland,… Maar toch staat de organisatie erop om ook een groot aantal typische Belgische traditionele lambikbieren aan te bieden zoals die van brasserie Cantillon, 3 Fonteinen, Gueuzerie Tilquin, Geuzestekerij De Cam en de Lambiek Fabriek. Dat kan ook bijna niet anders als je bierfestival plaatsvindt in bierhoofdstad Brussel.

Het festival zal voor ieder wat wils aanbieden, of je nu een echte gepassioneerde bierliefhebber bent of eerder een occasionele bierdrinker. Zolang het maar eerlijk en artisanaal is, want daar focussen organisatoren Jean Hummler, Olivier Desmet, Kevin Desmet en Vincent Callut op.

Een dagticket kost slechts €5 in voorverkoop of €23 met 10 drankjetons erbij. Op het festivalterrein zelf betaal je €10 per dag of €30 met 10 drankjetons. Je kan ook meteen een ticket voor beide dagen aankopen. Drankjetons kunnen tijdens het festival aangekocht worden voor €1 per jeton.

Anders dan bij de meeste bierfestivals is dat je niet de hele tijd met je proefglas hoeft rond te zeulen, want bij elke bestelling krijg je een nieuw gereinigd glas. Een bier degusteren gaat namelijk alleen in een proper glas.

Ook zullen er opnieuw tal van foodtrucks een plekje krijgen op het festivalterrein, alsook de festivalshop waar je van bijna elke aanwezige brouwerij bier zal kunnen kopen. Wie dan toch nog op zijn honger blijft zitten, kan tenslotte ook deelnemen aan één van de workshops die gegeven zullen worden door de brouwers zelf.

#SanteïBXL

Voor meer informatie kan je terecht op www.bxlbeerfest.com.

De sfeer al even opsnuiven? Lees dan hier mijn verslag van de vorige editie.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top