U bent hier
Home > Toogpraat > Leuven Bierweekends 2018

Leuven Bierweekends 2018

April staat in Leuven traditioneel bekend als biermaand met tal van activiteiten die in het teken staan van bier.

Zo vindt er tijdens het weekend van 14 en 15 april het Leuven Innovation Beer Festival plaats in De Hoorn. Het zal dit jaar de vierde keer zijn dat de mannen van Hof Ten Dormaal heel wat nationale en internationale brouwerijen uitnodigen die bezig met innovatie in het brouwproces en/of hun brouwsels. Vorig jaar kon ik er jammer genoeg niet bij zijn, maar de eerste en tweede editie heb ik alleszins niet gemist. Ook dit jaar ben ik weer van de partij!

Een week later, op zaterdag 21 en zondag 22 april, moet je dan weer in Leuven zijn voor Food & Hops. Een weekend waar niet alleen bier centraal staat, maar ook combinaties met eten. Zo zullen 5 Leuvense chefs elk een gerecht creëren dat je dan kan combineren met een lekker bier. Daarnaast staan er ook nog workshops op de agenda om je smaakbeleving compleet te maken. Je kan kiezen uit 3 verschillende workshops: Biertasting door Jeroen Peeters, Bierolade door Werner Callebaut en Kaas en Bier door Reinout en Willem-Jan Elsen. Ik heb me alvast ingeschreven voor de workshops over kaas en bier en die over chocolade en bier.

Het laatste weekend van april, 28 en 29 april, staat er dan tenslotte nog het grote bierfestival Zythos op het programma dat plaats zal vinden in de Brabanthal. Meer dan 100 brouwerijen hebben hier een stand waar ze hun nieuwste en lekkerste bieren aanbieden om te laten proeven. Naar jaarlijkse gewoonte zal je me hier ook terug kunnen vinden. Wil je de sfeer al even opsnuiven? Lees dan hier mijn verslagen over de voorbije edities.

Tussendoor kan je natuurlijk in Leuven ook terecht voor brouwerijbezoeken, een hapje en drankje in één van de leuke en gezellige biercafé en -restaurants en worden er zelfs heuse bierwandelingen en brouwerijfietstochten georganiseerd.

Meer informatie is terug te vinden op deze website.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top